Mitä autenttinen liike on?

Autenttinen liike on tanssin alaan kuuluva vapaan liikkeen muoto, jonka avulla on mahdollista edistää kehon ja mielen yhteyttä. Harjoituksessa toimitaan pareittainen: liikkuja liikkuu silmät kiinni esim. mielikuvien ja muistojen toimiessa kehoa liikuttavina impulsseina. Hänen parinsa, alueen laidalla olevan todistajan toiminta on tietoista ja kunnioittavaa osallistumista. Liikkumiseen varatun ajan loputtua liikkuja ja todistaja kertovat toisilleen kokemuksistaan. Tämän jälkeen pari vaihtaa rooleja. Tapaaminen päättyy kaikkien osallistujien yhteiseen hetkeen. Harjoituksen rakenne käydään tarkasti läpi ensimmäisellä tapaamiskerralla ja se kerrataan jokaisessa tapaamisessa. Kaisa ohjaa tapaamisen kulkua, neuvoo ja huolehti ajasta.


Mitä hyötyä autenttisesta liikkeestä on?

Autenttisen liikkeen avulla on mahdollista herättää luovuutta, ideoida uutta, rentoutua, löytää mielihyvän kokemuksia. Autenttinen liike voi olla avuksi esimerkiksi luovassa työssä tai kun on tarve jäsennellä ja kirkastaa ajatuksia. Hyödyntäjiä ovat mm. erilaiset taiteilijat, mutta myös kaikki jotka ovat kiinnostuneita oman hyvinvointinsa edistämisestä.


Kenelle autenttinen liike sopii?

Autenttisesta liikkeestä on tehty jonkin verran tutkimuksia ja selvityksiä. Vuonna 2020 julkaistun tutkimuksen mukaan autenttista liikettä harjoittavien toimintakyvyn tulisi olla hyvä. Aiempien tutkimusten ja kokemusten mukaan autenttinen liike voi nostaa esille voimakkaita tunteita. Vuonna 2014 julkaistussa, psykoterapian piiriin kuuluvassa kirjassa todetaan, että ryhmäharjoitukset eivät sovellu kliinisestä masennuksesta, psykoosista tai epävakaasta persoonallisuushäiriöstä kärsiville. Mikäli olet epävarma, sopiiko autenttinen liike sinulle, olethan yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen ko.kaisaleena@gmail.com. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaisa on kutsumanimeni, Leena toinen etunimeni

Liikkeelliset torstaiaamut Kuhasalossa 6.8. - 29.10.2020